Ditteke Mensink volgt – met producer Paul de Bont – de avonturen van een uitleen-kunstwerk op de voet in Wonen in een tekening.

Mensink en De Bont zetten de camera’s bij ‘De lappententoonstelling’, een schilderij van Paul Kleemann. De meest uiteenlopende figuren raken geboeid door het schilderij, zoals pianolerares Sonja. Zij neemt het schilderij mee op de scooter. De eigenaar van een modezaak valt ook voor dit schilderij van Kleemann en geeft het doek tijdelijk onderdak in zijn winkel. Daarna laat de Poolse immigrante Barbara haar oog vallen op het werkstuk. Dan zijn er de twee vrienden Frank en Arno, twee Limburge meisjes (die het schilderij bijna per kerende post terugsturen, omdat ze het eenmaal thuis toch ‘raar’ vinden), een bekakte familie en Jan.

Aan het eind van de documentaire ziet de kijker de voorbijgekomen kunstleners met iets totaal anders bij de Kunstuitleen naar buiten stappen. Ze lijken op de lappen uitgekeken, op de Poolse na die behoedzaam met de Kleemann over de Amsterdamse Nieuwezijds loopt.